X

Contact & Algemene voorwaarden

Contact

Tel.: +49 (0) 5921 / 308388-12
Fax: +49 (0) 5921 / 308388-18
E-mail: service@stoffen-hemmers.be

Stoffe Brünink & Hemmers GmbH
Thüringer Str. 1
48529 Nordhorn
Duitsland
Ondernemingsnummer: 0682.587.218
Btw-nummer BE0682587218
Belastingnummer. 55/203/10307

Registratiekantoor: Amtsgericht Osnabrück (D), HRB 130185

Bedrijfsleiding:
Jan-Hermann Brünink
Alexander Brünink

AGB - Algemene handel- en leveringsvoorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden artikelen van stoffen-hemmers.be.

Artikel 1 - Algemeen:

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden producten en / of diensten en / of overige gesloten overeenkomsten van stoffen-hemmers.be met afnemers van deze producten en of diensten dan wel diegene die een overeenkomst met stoffen-hemmers.be is aangegaan.
1.2 stoffen-hemmers.be is gevestigd te Nordhorn, Duitsland.  Het adres is: Thüringer Str. 1, 48529, Nordhorn, Duitsland.  
1.3 Door een bestelling te doen via de website, de e-mail of andere wijze gaat u een overeenkomst aan met stoffen-hemmers.be en geeft u te kennen dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden.

1.5 stoffen-hemmers.be heeft het recht om de verkoopvoorwaarden te wijzigen.
1.6 Alle goederen blijven eigendom van stoffen-hemmers.be tot de volledige betaling van de bestelling heeft plaatsgevonden.

Artikel 2 - Bestelling, bezorging, bezorgkosten en levering:

2.1 Bestellingen kunnen alleen via de internetsite worden geplaatst.
2.2 stoffe-hemmers.nl hanteert geen minimum bestelbedrag.
2.3 De aangegeven prijs van de aangeboden waren bevat alle belastingen en andere prijsbestanddelen, met uitzondering van de lever- en verzendkosten die nog optreden.
Wij berekenen de verzendkosten als vast bedrag met Euro 5,95, voor de verzending binnen Belgium.
2.4 De goederen worden in opdracht van u en voor uw rekening en risico vervoerd. stoffen-hemmers.be besteedt de verzendingen uit aan DPD/DHL.
2.5 Onze gegevens voor artikelen en prijzen op de website en in onze online-shop zijn niet bindend. Het koopcontract komt tot stand als wij de levering van de artikelen bevestigen.
De bevestiging van de binnengekomen bestelling is nog geen acceptatie van onze kant. Typ- en rekenfouten geven ons het recht tot annulering. Wij kunnen tevens van een bestelling afzien als het bestelde product niet meer leverbaar is. De koopprijs die al betaald is, wordt in dat geval direct terugbetaald.


Artikel 3 - Betaling:

Als betalingsmogelijkheden voor de bestelde producten kan er gekozen worden uit:
- vooruitbetaling*
- betalen met creditcard (Moneybookers)
- Ideal (Moneybookers)
- betalen met PayPal
* alleen bij bestellingen in Euro in landen waar de Euro de officiële valuta is.

Artikel 4 - Monsters:

Elke klant kan tot 5 monsters per maand bestellen.
Vanaf het 6e monster berekenen wij € 1 verwerkingskosten. Bij een bestelling die alleen uit monsters bestaat, berekenen wij € 3 verzendkosten.
Bij een bestelling ontvangt u het monster. Er vindt geen resitutie plaats voor kosten van monsters en verzendingen van monsters.

Artikel 5 - Teruggave:

U heeft de mogelijkheid om een artikel binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden aan - Stoffe Brünink & Hemmers GmbH - terug te sturen.
Dit geldt echter niet voor artikelen die volgens speciale klantenwensen gemaakt of op gewenste maten afgemeten en geknipt werden.

Let op: geen recht op teruggave op stoffen die speciaal voor u zijn geknipt of bewerkt!

Om onze klanten de kans te geven de kwaliteit van de stoffen van te voren te beoordelen, verstuurt - Stoffe Brünink & Hemmers GmbH - stofmonsters.
Om de termijn van teruggave te halen, is het voldoende als u de artikelen tijdig aan - Stoffe Brünink & Hemmers GmbH - terugstuurt.
Retourneer de bestelling naar het volgende adres:

Stoffe Brünink & Hemmers GmbH
Thüringer Str. 1
D - 48529 Nordhorn
Duitsland

Retouren die niet voldoende gefrankeerd zijn, worden door ons niet in ontvangst genomen.

De retourkosten die hierbij ontstaan, worden als het een terechte klacht is door ons vergoed (maar alleen de goedkoopste zendwijze). De kosten voor retounering worden alleen door ons vergoed als de bestelling hoger was dan € 40,00. Als de stoffen reeds in gebruik genomen waren, nemen wij het recht voor de ontstane waardemindering aan u door te berekenen. Voor de teruggestuurde artikelen wordt vanzelfsprekend bij vooruitbetaling het volledige bedrag vergoed. Een alternatief voor de terugbetaling van het bedrag is de mogelijkheid om een tegoedbon te krijgen ter hoogte van het terug te betalen bedrag. Verzendkosten worden in principe niet terugbetaald. Wij behouden ons het recht voor in het geval van een terugname, 20% van de waarde van het product in te houden.

Artikel 6 - Waarborg:

De waarborg voor de artikelen wordt volgens de wetvoorschriften ingehouden, waarbij de duur van de waarborgplicht twee jaar is, gerekend vanaf de verzending.

Artikel 7 - Kleurafwijkingen:

Let er op dat wij voor kleurafwijkingen tussen de foto´s op Internet en de geleverde stoffen niet aansprakelijk gesteld kunnen worden. Wij wijzen in dit verband er uitdrukkelijk op dat er altijd monsters besteld kunnen worden. Kleur- en structuurafwijkingen tussen het geleverde monster en de geleverde waren of tussen aparte leveringen zijn niet te voorkomen en daarom ook geen gegronde reden voor een klacht.

Artikel 8 - Registratie:

De klant moet om zich aan te kunnen melden bij stoffen-hemmers.be onze algemene voorwaarden accepteren en bevestigen.
Alleen dan laat ons systeem uw aanmelding toe en kunt u ook bestellingen opgeven.


Artikel 9 - Toepasselijk recht en bevoegd gerechtshof:

Alleen het Duitse recht geldt, niet het VN-kooprecht. Het bevoegde gerechtshof is Osnabrück, zover wettelijk toegestaan.

Artikel 10 - Eigendomsrecht

De bezorgde artikelen blijven ons eigendom tot de volledige betaling van alle vorderingen op de klant is gedaan.

Artikel 11 - Privacy

Uw persoongegevens worden uitsluitend voor de verwerking van bestellingen gebruikt. De gegevens worden, behalve aan Stoffe Brünink & Hemmers - niet aan derden beschikbaar gesteld.

Artikel 12

Voor de stand van zaken die niet in deze algemene voorwaarden besproken worden, gelden de voorwaarden van de Duitse textielindustrie.

Artikel 13 - Buitengewone voorwaarden (Salvatorische clausule)

Als er enkele bepalingen in het kader van geldige wetten en ook in verhouding onder ondernemers niet geldig zijn of ongeldig worden, blijft het contract met bijbehorende bepalingen geldig, naar maatstaf van de overige bepalingen en wordt de ongeldige bepaling zo ver mogelijk als verklaring en aanpassing aan de commerciële gewoontes in een geldige bepaling veranderd.

Informatie over onlinebeslechting van geschillen

Platform van de EU-Commissie voor de onlinebeslechting van geschillen: http://ec.europa.eu/consumers/odr
Terug